Loading...

Groene stroom Oude-Tonge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Oude-Tonge vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oude-Tonge of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oude-Tonge

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oude-Tonge vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Oude-Tonge vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enduris overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (vuile stroom). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Elim vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oude-Tonge

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-oude-tonge

Een energieneutrale woning in Oude-Tonge rond juni 2024

Op deze website vind je bruikbare uitleg over groene stroom Oude-Tonge. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oude-Tonge is een wens van vele. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of AWB) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oude-Tonge kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De prijs ligt in de range tussen de €4500 t/m €7700. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zwiggelte afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Engie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal je rap welke groene stroom aanbieders in Oude-Tonge voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jouw lopende pakket beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oude-Tonge flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire contracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je probleemloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Oude-Tonge vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.