Loading...

Groene stroom Zwiggelte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zwiggelte vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Zwiggelte en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Zwiggelte

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwiggelte vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Zwiggelte vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: gas van DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, waterkracht, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nieuweroord vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zwiggelte

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-zwiggelte

Een energieneutrale woning in Zwiggelte rond november 2023

Met deze pagina ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Zwiggelte. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwiggelte zien we steeds meer. Zo’n huis verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Onder andere een programmeerbare thermostaat” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Desondanks, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgesloten. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zwiggelte kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. Het tarief varieert tussen de €2400 – €6400. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Hensbroek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Zwiggelte beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande pakket stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Zwiggelte flink lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten tref je onderstaand enkele contracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check ontdek je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Zwiggelte vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.