Loading...

Groene stroom Hensbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Hensbroek vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Hensbroek en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hensbroek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hensbroek vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Hensbroek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per regio in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Noordelijk Lokaal Duurzaam contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, zonne-energie, windenergie, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Westhem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hensbroek

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-hensbroek

Een energieneutrale woning in Hensbroek rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Hensbroek. Interessant, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hensbroek wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “kouder douchen” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw woning en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hensbroek kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €4300 en €6100. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Ridderkerk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hensbroek actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige levering stopzetten en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hensbroek een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker check je onmiddellijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Hensbroek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.