Loading...

Groene stroom Westhem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is veel schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Westhem vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Westhem en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Westhem

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Westhem vergelijken (februari 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Westhem vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: verbruik Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, zon, bio, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Ook interessant: groene energie Luxwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Westhem

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-westhem

Een energieneutrale woning in Westhem rond februari 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische info over groene stroom Westhem. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westhem wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van AWB, Nefit, Vaillant, Intergas of Remeha) verboden. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Westhem is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen €3700 tot €6400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Gemonde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Powerpeers focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Westhem beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: het actuele levering annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De aanstaande energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Westhem aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele contracten ontdek je hieronder enkele energiecontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker check je zonder problemen welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Westhem vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.