Loading...

Groene stroom Luxwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Luxwoude vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Luxwoude en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Luxwoude

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Luxwoude vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Luxwoude vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Vandebron gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bodem, wind, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Bentveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Luxwoude

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-luxwoude

Een energieneutrale woning in Luxwoude rond september 2022

Door middel van deze webpagina lees je alle info over groene stroom Luxwoude. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Luxwoude wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Denk aan “de oven efficiënt gebruiken” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of AWB) uitgesloten. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Luxwoude kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2800 tot +/- €7000. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vaassen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties als Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Engie, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Luxwoude beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je bestaande pakket opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Luxwoude fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten tref je bijgaand veel gekozen energiecontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je rap welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Luxwoude vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.