Loading...

Groene stroom Vaassen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, wind, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Vaassen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Vaassen en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Vaassen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Vaassen vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vergelijk je alle beschikbare groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Vaassen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energiebedrijf Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Klein Zundert vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Vaassen

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Epe.

groene-stroom-vaassen

Een energieneutrale woning in Vaassen rond mei 2024

Middels deze pagina lees je handige info over groene stroom Vaassen. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vaassen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende hr-ketel (Nefit, Remeha, AWB, Intergas of Vaillant) verbannen. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vaassen kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt tussen de €2700 en €7200. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Dronten afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral organisaties zoals Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Vaassen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: je bestaande abonnement ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Vaassen flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel mensen op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde contracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker zie je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Vaassen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.