Loading...

Groene stroom Klein Zundert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Klein Zundert vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Klein Zundert en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Klein Zundert

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Klein Zundert vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Klein Zundert vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: E.ON korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zwolle vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Klein Zundert

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zundert.

groene-stroom-klein-zundert

Een energieneutrale woning in Klein Zundert rond september 2022

Met deze pagina detecteer je nuttige uitleg over groene stroom Klein Zundert. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Klein Zundert zien we steeds meer. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “neem een waterbespaarder” en nooit het licht onnodig aan laten staan. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Maar, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, AWB, Vaillant, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Klein Zundert is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Overigens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2900 – €6700. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Soerendonk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen check jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Klein Zundert actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende contract annulerenen daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Klein Zundert fors lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je zonder problemen welke pakketten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Klein Zundert vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.