Loading...

Groene stroom Dronten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Dronten vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Dronten en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Dronten

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dronten vergelijken (mei 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Dronten vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per postcode in Flevoland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom en gas van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Soerendonk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Dronten

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dronten.

groene-stroom-dronten

Een energieneutrale woning in Dronten rond mei 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je praktische toelichting op groene stroom Dronten. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dronten wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan” en zoveel mogelijk dubbel glas. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Daarentegen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant of Atag) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw woning en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Dronten is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Bovendien beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €3400 tot +/- €7100. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Muiden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Dronten beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jouw lopende verbintenis stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Dronten fors lager dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Dronten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.