Loading...

Groene stroom Bentveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Bentveld vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Bentveld of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Bentveld

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bentveld vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Bentveld vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: welkomstpremie Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, bodem, zon, bio, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Oudehaske vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Bentveld

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zandvoort.

groene-stroom-bentveld

Een energieneutrale woning in Bentveld rond juli 2024

Via deze webpagina vergelijk je nuttige info over groene stroom Bentveld. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bentveld wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Atag, AWB, Vaillant, Nefit of Intergas) verbannen. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bentveld kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Verder verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. De inkoopprijs ligt tussen de €2500 tot +/- €6200. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Klein Zundert afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke organisaties zoals Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Bentveld beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: jullie actuele abonnement annulerenen daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Bentveld flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel klanten op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker bekijk je simpelweg welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Bentveld vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.