Loading...

Groene stroom Oudehaske Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oudehaske vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Oudehaske of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oudehaske

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudehaske vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Oudehaske vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: RENDO Netwerken overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Ellecom vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Oudehaske

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-oudehaske

Een energieneutrale woning in Oudehaske rond december 2023

Met behulp van deze website vind je alle informatie over groene stroom Oudehaske. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudehaske is een wens van vele. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Daartegenover, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je appartement en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oudehaske kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs schommelt tussen €2600 tot €6500. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zwolle afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Oudehaske voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Oudehaske fors lager dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire contracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker detecteer je moeiteloos welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Oudehaske vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.