Loading...

Groene stroom Ellecom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met reine, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene stroom checker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Ellecom vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Ellecom en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Ellecom

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ellecom vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Ellecom vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas licht Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, bio, water, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Sumar vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ellecom

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Rheden.

groene-stroom-ellecom

Een energieneutrale woning in Ellecom rond september 2022

Met deze pagina check je handige details over groene stroom Ellecom. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ellecom wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Niettemin, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ellecom kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De investering ligt tussen de €2700 – €7600. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nieuwkoop afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen als Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref je snel welke groene stroom aanbieders in Ellecom actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je huidige pakket beëindigen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. De volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Ellecom sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten ontdek je hierna veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check zie je vandaag nog welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Ellecom vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.