Loading...

Groene stroom Gemonde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, zon, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Gemonde vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Gemonde en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Gemonde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Gemonde vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vind je de relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Gemonde vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Vaassen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Gemonde

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Sint-Michielsgestel.

groene-stroom-gemonde

Een energieneutrale woning in Gemonde rond april 2024

Middels onze website check je bruikbare info over groene stroom Gemonde. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gemonde wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij een maatschappij. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Intergas, Nefit, AWB, Atag of Vaillant) verbannen. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Gemonde is duur. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €3200 tot €7000. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Oostdijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Gemonde aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je lopende abonnement stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Gemonde fors lager dan de introductieprijs. Er zijn veel mensen die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten vind je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker bekijk je vandaag nog welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Gemonde vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.