Loading...

Groene stroom Oostdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Oostdijk vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Oostdijk of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oostdijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oostdijk vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Oostdijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per regio in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Energieflex oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Dronten vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oostdijk

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Reimerswaal.

groene-stroom-oostdijk

Een energieneutrale woning in Oostdijk rond juli 2024

Op basis van deze pagina lees je uitgebreide info over groene stroom Oostdijk. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oostdijk is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Intussen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele cv-ketel (van AWB, Nefit, Intergas, Atag of Remeha) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oostdijk kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Daarbij minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €3000 t/m €7000. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zeewolde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal jij meteen welke groene stroom aanbieders in Oostdijk aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oostdijk fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel mensen die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten vergelijk je hieronder toonaangevende contracten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check check je binnen no-time welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Oostdijk vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.