Loading...

Groene stroom Zeewolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Zeewolde vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Zeewolde of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zeewolde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zeewolde vergelijken (november 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Via subsidies en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Zeewolde vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Flevoland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk direct Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, water, aarde, wind, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, aardgas, kolen (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Muiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zeewolde

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zeewolde.

groene-stroom-zeewolde

Een energieneutrale woning in Zeewolde rond november 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische toelichting op groene stroom Zeewolde. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zeewolde is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een programmeerbare thermostaat” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Evenwel, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zeewolde kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2500 tot +/- €7900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hattemerbroek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders als Van de Bron, Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Zeewolde operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je actuele pakket ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Zeewolde flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten bekijk je bijgaand de meest populaire pakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker check je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Zeewolde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.