Loading...

Groene stroom Hattemerbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hattemerbroek vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hattemerbroek of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hattemerbroek

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hattemerbroek vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Hattemerbroek vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals water, aarde, zon, bio, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Wapenveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hattemerbroek

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oldebroek.

groene-stroom-hattemerbroek

Een energieneutrale woning in Hattemerbroek rond juni 2024

Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Hattemerbroek. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hattemerbroek is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij je energie-aanbieder. Alleen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) uitgesloten. De huidige hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie huis en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hattemerbroek kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. Het tarief ligt in de range tussen de €3000 – €7200. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Philippine afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Juist bedrijven als Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Hattemerbroek actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je actuele levering beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Hattemerbroek flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer families die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker vergelijk je direct welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Hattemerbroek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektriciteit.