Loading...

Groene stroom Philippine Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, stabiele bronnen als wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Philippine vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Philippine of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Philippine

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Philippine vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Philippine vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per regio in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Eneco voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, zon, water, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het mooiste is, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Eys vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Philippine

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-philippine

Een energieneutrale woning in Philippine rond mei 2024

Met onze website detecteer je alle toelichting op groene stroom Philippine. Maar, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Philippine is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, AWB, Remeha, Vaillant of Nefit) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Philippine kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €4400 – €6200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Almelo afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Met name organisaties zoals Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Philippine operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je actuele levering opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Philippine een stuk lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel mensen die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vergelijk je onderstaand enkele stroompakketten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker check je snel welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Philippine vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.