Loading...

Groene stroom Almelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Door middel van de duurzame energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Almelo vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Almelo en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Almelo

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Almelo vergelijken (november 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Almelo vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: elektriciteit van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bio, bodem, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Noordscheschut vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Almelo

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Almelo.

groene-stroom-almelo

Een energieneutrale woning in Almelo rond november 2023

Middels deze webpagina ontdek je handige toelichting op groene stroom Almelo. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Almelo wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “de oven efficiënt gebruiken” en let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende cv-ketel (van Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag) uitgesloten. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Almelo is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Bovendien verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering ligt zo tussen de €3800 t/m €6200. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Holtum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven zoals Engie, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Almelo operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: het actuele verbintenis stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Almelo aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen vind je bijgaand enkele stroomcontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker achterhaal je zonder problemen welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Almelo vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektriciteit.