Loading...

Groene stroom Holtum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Holtum vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Holtum en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Holtum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Holtum vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Holtum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per postcode in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Enduris 1 jaar contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bio, bodem, aarde, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, aardolie (grijze stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Winterswijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Holtum

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-holtum

Een energieneutrale woning in Holtum rond mei 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je bruikbare details over groene stroom Holtum. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Holtum zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Aan de andere kant, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Atag, Remeha of Nefit) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Holtum kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4100 t/m €7200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in s-Graveland afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders zoals Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Holtum voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: jouw lopende contract beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Holtum aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige contracten vergelijk je hierna enkele stroompakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Holtum vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en stroom.