Loading...

Groene stroom s-Graveland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in s-Graveland vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in s-Graveland en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in s-Graveland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in s-Graveland vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in s-Graveland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: prijzen vergelijken van DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, water, bio, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Groesbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie s-Graveland

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Wijdemeren.

groene-stroom-s-graveland

Een energieneutrale woning in s-Graveland rond juni 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide info over groene stroom s-Graveland. Maar, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in s-Graveland is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Echter, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in s-Graveland is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energierekening. De prijs ligt tussen de €3100 – €7400. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Belfeld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers als Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref je direct welke groene stroom aanbieders in s-Graveland beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie s-Graveland flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen ontdek je bijgaand vaak bestelde abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen s-Graveland vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.