Loading...

Groene stroom Belfeld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Belfeld vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Belfeld of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Belfeld

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Belfeld vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan ontdek je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Belfeld vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: welkomstpremie Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oud Ootmarsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Belfeld

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Venlo.

groene-stroom-belfeld

Een energieneutrale woning in Belfeld rond december 2022

D.m.v. deze website vergelijk je belangrijke info over groene stroom Belfeld. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Belfeld wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Onder andere zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Maar, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie woning en het tapwater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Belfeld kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. De inkoopprijs schommelt tussen €2300 t/m €6400. Dankzij de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Kerkenveld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist organisaties als Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer jij meteen welke groene stroom aanbieders in Belfeld operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je bestaande levering stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op het moment zijn prijzen van groene energie Belfeld fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vind je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check zie je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Belfeld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.