Loading...

Groene stroom Kerkenveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, stabiele bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner dan grijze energie dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Kerkenveld vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kerkenveld en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kerkenveld

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kerkenveld vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Kerkenveld vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enexis aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, bio, wind, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Zwaagdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Kerkenveld

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-kerkenveld

Een energieneutrale woning in Kerkenveld rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl check je alle uitleg over groene stroom Kerkenveld. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kerkenveld wordt steeds populairder. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en geen tweede koelkast gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke cv-ketel (van Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kerkenveld is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De investering varieert tussen €3800 tot €7300. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Slijkenburg afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Engie, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kerkenveld operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je actuele contract ontbinden en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Kerkenveld sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten vergelijk je hierna de meest populaire pakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vind je meteen welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Kerkenveld vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.