Loading...

Groene stroom Slijkenburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Slijkenburg vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Slijkenburg of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Slijkenburg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Slijkenburg vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Slijkenburg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: aanbiedingen van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Helmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Slijkenburg

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-slijkenburg

Een energieneutrale woning in Slijkenburg rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke informatie over groene stroom Slijkenburg. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Slijkenburg wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “een efficiënte douchekop kopen” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Maar, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Remeha, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Slijkenburg vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De investering varieert tussen €2800 tot +/- €6400. Met behulp van de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Broek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name aanbieders als Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie je nu welke groene stroom aanbieders in Slijkenburg actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jullie bestaande verbintenis beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Slijkenburg een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten vind je hieronder de meest populaire energiecontracten. Info: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je rap welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Slijkenburg vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.