Loading...

Groene stroom Helmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels schone, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Helmond vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Helmond of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Helmond

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Helmond vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Helmond vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Energieflex contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, bodem, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (vuile energie). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Westerbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Helmond

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Helmond.

groene-stroom-helmond

Een energieneutrale woning in Helmond rond december 2022

Op basis van onze website bekijk je nuttige informatie over groene stroom Helmond. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Helmond zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Evengoed, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Atag, AWB, Nefit of Vaillant) uitgesloten. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Helmond is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op kosten van energie. Het tarief varieert tussen de €4100 tot €6200. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Reusel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Helmond voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige pakket stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Helmond een stuk lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn veel klanten die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Dankzij de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je eenvoudig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Helmond vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.