Loading...

Groene stroom Reusel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Reusel vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Reusel of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Reusel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Reusel vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Zonder problemen groene stroom in Reusel vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bio, wind, aarde, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Geesteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Reusel

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Reusel-De Mierden.

groene-stroom-reusel

Een energieneutrale woning in Reusel rond mei 2024

Via onze website check je bruikbare details over groene stroom Reusel. Maar, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Reusel zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Daarentegen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Reusel is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Overigens beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op kosten van energie. De kostprijs ligt in de range tussen de €3200 tot €6300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Asten afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij nu welke groene stroom aanbieders in Reusel aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jullie huidige verbintenis opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Reusel flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele energie-abonnementen tref je onderstaand enkele energiecontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je onmiddellijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Reusel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.