Loading...

Groene stroom Geesteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, wind, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Geesteren vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Geesteren of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Geesteren

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Geesteren vergelijken (september 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Geesteren vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Vind alles uit over groene energie Ulft vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Geesteren

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-geesteren

Een energieneutrale woning in Geesteren rond september 2023

Middels onze website check je handige uitleg over groene stroom Geesteren. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geesteren is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “nemen van ledverlichting” en het dak isoleren. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Geesteren kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Verder minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op kosten van energie. De aanschafprijs schommelt tussen €2800 tot €6600. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Ommeren afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke aanbieders zoals Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij vlug welke groene stroom aanbieders in Geesteren operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: jullie bestaande verbintenis beëindigen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Geesteren fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten ontdek je hierna veel gekozen energiecontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check bekijk je simpelweg welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Geesteren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.