Loading...

Groene stroom Ommeren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ommeren vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Ommeren of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ommeren

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ommeren vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Ommeren vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Cogas kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bio, aarde, bodem, water, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Driebruggen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ommeren

Energie van de zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-ommeren

Een energieneutrale woning in Ommeren rond juni 2022

Op basis van deze webpagina vind je nuttige toelichting op groene stroom Ommeren. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ommeren is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “het gebruik van lichtdimmers” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energiemaatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele cv-ketel (van AWB, Vaillant, Atag, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ommeren vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. Het tarief schommelt tussen €3400 tot €6900. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zalk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke organisaties zoals Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen detecteer je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Ommeren aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: je actuele contract stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Ommeren flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen ontdek je hierna de meest populaire contracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vergelijk je eenvoudig welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Ommeren vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.