Loading...

Groene stroom Zalk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. reine, duurzame bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zalk vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Zalk en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zalk

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zalk vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien ontdek je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Zalk vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk direct Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, zon, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Molenschot vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Zalk

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Kampen.

groene-stroom-zalk

Een energieneutrale woning in Zalk rond december 2023

Door middel van deze pagina vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Zalk. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zalk wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha of AWB) verbannen. De welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zalk is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energiekosten. De prijs ligt tussen de €3600 t/m €7800. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Harkema afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Zalk voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Zalk fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer klanten die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse energie-abonnementen tref je hierna de meest populaire energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker achterhaal je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Zalk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.