Loading...

Groene stroom Molenschot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Molenschot vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Molenschot en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Molenschot

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Molenschot vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Molenschot vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: HVC abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, zon, wind, bodem, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Broekhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Molenschot

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Gilze en Rijen.

groene-stroom-molenschot

Een energieneutrale woning in Molenschot rond juni 2024

Aan de hand van onze website vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Molenschot. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Molenschot zien we steeds meer. Deze woningen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “wassen op 30 graden” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Molenschot is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen de €3100 tot +/- €6600. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Waddinxveen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je spoedig welke groene stroom aanbieders in Molenschot actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige contract beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Molenschot een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer families die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je onderstaand veel gekozen pakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker bekijk je rap welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Molenschot vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.