Loading...

Groene stroom Waddinxveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Waddinxveen vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Waddinxveen of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Waddinxveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Waddinxveen vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de beste groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Waddinxveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, bodem, water, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Lemiers vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Waddinxveen

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Waddinxveen.

groene-stroom-waddinxveen

Een energieneutrale woning in Waddinxveen rond november 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je alle informatie over groene stroom Waddinxveen. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waddinxveen wordt steeds populairder. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en dekens op de bank leggen. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Niettemin, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Nefit, Vaillant of Atag) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en douchewater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Waddinxveen kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Overigens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. De aanschafprijs varieert tussen €3000 tot €7400. Dankzij de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Etten-Leur afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven als Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie, Qurrent, Van de Bron maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Waddinxveen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Waddinxveen fors lager dan de introductieprijs. We horen van veel mensen die mede hierdoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vind je in het overzicht hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker achterhaal je rap welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Waddinxveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.