Loading...

Groene stroom Lemiers Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Lemiers vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Lemiers en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Lemiers

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lemiers vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder check je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Lemiers vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Stedin actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, wind, bio, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, kolen, petroleum (vuile elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Austerlitz vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Lemiers

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Vaals.

groene-stroom-lemiers

Een energieneutrale woning in Lemiers rond december 2023

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je praktische details over groene stroom Lemiers. Alleen, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lemiers is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Daarentegen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Lemiers kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Bovendien reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4400 tot +/- €7500. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Teroele afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder partijen als Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Lemiers actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: het actuele abonnement annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Je toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Lemiers sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die om deze reden switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker bekijk je snel welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lemiers vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.