Loading...

Groene stroom Teroele Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Met behulp van de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Teroele vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Teroele of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Teroele

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Teroele vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je alle beschikbare groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Teroele vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aarde, wind, zon, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Iens vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Teroele

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-teroele

Een energieneutrale woning in Teroele rond december 2023

Op basis van onze website ontdek je belangrijke details over groene stroom Teroele. Echter, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Teroele wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Alleen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, AWB, Intergas of Remeha) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Teroele vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De investering ligt zo tussen de €2600 – €6500. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Delfgauw afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name organisaties zoals Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Van de Bron bieden deze service. Via jullie adresgegevens spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Teroele operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract opzeggen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Teroele flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energie-abonnementen vind je hierna toonaangevende stroompakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check zie je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Teroele vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.