Loading...

Groene stroom Delfgauw Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door onze groene stroom checker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Delfgauw vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Delfgauw of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Delfgauw

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Delfgauw vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je de relevante groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Delfgauw vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen verschillen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, wind, water, bodem, zon vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Schipluiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Delfgauw

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

groene-stroom-delfgauw

Een energieneutrale woning in Delfgauw rond december 2022

Via onze website bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Delfgauw. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Delfgauw wordt steeds populairder. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Remeha, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) benut de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw woning en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Delfgauw is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Daarnaast verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energierekening. De investering varieert tussen de €4400 tot +/- €7100. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Marsum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode tref je snel welke groene stroom aanbieders in Delfgauw voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: jouw lopende contract annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Delfgauw fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende pakketten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker ontdek je gemakkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Delfgauw vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor stroom en gas.