Loading...

Groene stroom Schipluiden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Schipluiden vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Schipluiden of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Schipluiden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schipluiden vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Schipluiden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Harmelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Schipluiden

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Midden-Delfland.

groene-stroom-schipluiden

Een energieneutrale woning in Schipluiden rond juni 2024

D.m.v. deze webpagina ontdek je praktische info over groene stroom Schipluiden. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schipluiden zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, AWB, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Schipluiden is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Bovendien reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op stroomkosten. De totaalprijs ligt tussen de €2400 – €6500. Dankzij de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Bleiswijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. In het bijzonder leveranciers als Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Engie bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Schipluiden beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je huidige contract annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw volgende energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Schipluiden een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten ontdek je onderstaand vaak bestelde abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check achterhaal je rap welke maatschappijen duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Schipluiden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektriciteit en gas.