Loading...

Groene stroom Bleiswijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Bleiswijk vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Bleiswijk en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Bleiswijk

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bleiswijk vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Bleiswijk vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, zon, wind, bio, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, steenkool, kolen, petroleum (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Ook interessant: groene energie Peest vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Bleiswijk

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Lansingerland.

groene-stroom-bleiswijk

Een energieneutrale woning in Bleiswijk rond november 2023

Middels deze pagina detecteer je alle details over groene stroom Bleiswijk. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bleiswijk is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit of Atag) verbannen. De huidige hr-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Bleiswijk is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Verder beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €4500 – €6000. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Krimpen aan de Lek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer je vlug welke groene stroom aanbieders in Bleiswijk aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige pakket beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. De volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Bleiswijk aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker ontdek je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bleiswijk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.