Loading...

Groene stroom Krimpen aan de Lek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kun jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Krimpen aan de Lek vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Krimpen aan de Lek of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Krimpen aan de Lek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Krimpen aan de Lek vergelijken (december 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vind je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Krimpen aan de Lek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Energiedirect.nl welkomstkorting december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bodem, aarde, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Albergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Krimpen aan de Lek

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Nederlek.

groene-stroom-krimpen-aan-de-lek

Een energieneutrale woning in Krimpen aan de Lek rond december 2023

D.m.v. onze website lees je praktische informatie over groene stroom Krimpen aan de Lek. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Krimpen aan de Lek wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Onder andere korter douchen” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij het energieleverancier. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende hr-ketel (Atag, Remeha, AWB, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Krimpen aan de Lek is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2400 en €7600. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Steenwijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Krimpen aan de Lek beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je bestaande abonnement opzeggen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Je volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Krimpen aan de Lek fors lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten bekijk je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker zie je meteen welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Krimpen aan de Lek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.