Loading...

Groene stroom Albergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Albergen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Albergen en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Albergen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Albergen vergelijken (november 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder vergelijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Albergen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, wind, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Noordbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Albergen

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-albergen

Een energieneutrale woning in Albergen rond november 2022

Aan de hand van deze webpagina bekijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Albergen. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Albergen wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “een goede thermoskan gebruiken” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiemaatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Albergen kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3400 – €6300. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hollandsche Rading afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Engie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Albergen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande verbintenis annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jouw toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Albergen fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen bekijk je hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker check je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Albergen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.