Loading...

Groene stroom Hollandsche Rading Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door onze groene energie check kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Hollandsche Rading vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hollandsche Rading en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hollandsche Rading

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hollandsche Rading vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Hollandsche Rading vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Qurrent 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Wilsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hollandsche Rading

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Bilt.

groene-stroom-hollandsche-rading

Een energieneutrale woning in Hollandsche Rading rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige toelichting op groene stroom Hollandsche Rading. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hollandsche Rading wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “kouder douchen” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je leverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hollandsche Rading is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €2700 t/m €6400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Ruigahuizen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hollandsche Rading beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige contract ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De volgende maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hollandsche Rading flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer consumenten die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hierna enkele stroompakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check zie je probleemloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hollandsche Rading vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.