Loading...

Groene stroom Ruigahuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Ruigahuizen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Ruigahuizen en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ruigahuizen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ruigahuizen vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan detecteer je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Ruigahuizen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie vergelijken bij RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Grevenbicht vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Ruigahuizen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-ruigahuizen

Een energieneutrale woning in Ruigahuizen rond december 2023

D.m.v. onze website vind je praktische uitleg over groene stroom Ruigahuizen. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ruigahuizen wordt steeds populairder. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en kies voor een hotfill-wasmachine. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het aanbieder. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. Het systeem heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ruigahuizen is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €2700 tot €7200. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Beerze afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral partijen als Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Ruigahuizen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je actuele levering annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. Jouw aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ruigahuizen sterk verlaagd dan de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die daardoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten bekijk je hierna de meest populaire abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker detecteer je simpelweg welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ruigahuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektra en gas.