Loading...

Groene stroom Grevenbicht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Grevenbicht vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Grevenbicht en check de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Grevenbicht

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Grevenbicht vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Grevenbicht vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: oversluiten Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Vijlen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Grevenbicht

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-grevenbicht

Een energieneutrale woning in Grevenbicht rond november 2023

Via onze website vergelijk je alle informatie over groene stroom Grevenbicht. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Grevenbicht wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse cv-ketel (van Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en het tapwater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Grevenbicht vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4400 tot €6800. Via de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ossenzijl afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name aanbieders als Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Grevenbicht actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je huidige pakket annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Grevenbicht een stuk lager dan de beginperiode. We horen van veel gezinnen die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten vergelijk je hierna enkele stroom abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker achterhaal je snel welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Grevenbicht vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.