Loading...

Groene stroom Ossenzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Ossenzijl vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Ossenzijl en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ossenzijl

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ossenzijl vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vind je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Ossenzijl vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Huismerk Energie overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, bio, aarde, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (vuile elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Eesveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ossenzijl

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-ossenzijl

Een energieneutrale woning in Ossenzijl rond mei 2024

Via deze webpagina vind je bruikbare info over groene stroom Ossenzijl. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ossenzijl wint aan interesse. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en de gordijnen dicht doen. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie leverancier. Echter, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ossenzijl is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De prijs schommelt tussen €4400 en €6000. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zuidwolde afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen ontdek je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Ossenzijl operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jullie bestaande verbintenis stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Ossenzijl fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten tref je hierna enkele energiecontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je eenvoudig welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Ossenzijl vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.