Loading...

Groene stroom Zuidwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, stabiele bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Middels onze groene stroom checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Zuidwolde vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Zuidwolde of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zuidwolde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidwolde vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Zuidwolde vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het voorstel dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Nieuw-Schoonebeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zuidwolde

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bedum.

groene-stroom-zuidwolde

Een energieneutrale woning in Zuidwolde rond mei 2024

Door middel van deze webpagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Zuidwolde. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidwolde is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verlagen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Denk aan “wassen op 30 graden” en korter douchen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energieleverancier. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zuidwolde is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €2400 tot +/- €7800. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Hekelingen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name aanbieders zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Zuidwolde aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande levering stopzetten en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Zuidwolde aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vind je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vergelijk je à la minute welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Zuidwolde vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.