Loading...

Groene stroom Hekelingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu dan grijze elektra dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Hekelingen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Hekelingen of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hekelingen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hekelingen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna check je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Snel groene stroom in Hekelingen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Anode Energie contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zon, aarde, bodem, water, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, kolen, steenkool (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie West-Terschelling vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hekelingen

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Spijkenisse.

groene-stroom-hekelingen

Een energieneutrale woning in Hekelingen rond december 2022

Op basis van deze website lees je nuttige toelichting op groene stroom Hekelingen. Echter, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hekelingen wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw maatschappij. Echter, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke cv-ketel (van Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hekelingen vergt een hele investering. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €3100 – €7700. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Reijmerstok afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Hekelingen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je lopende pakket annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. De volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Hekelingen aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel klanten die mede hierdoor switchen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten vind je onderstaand toonaangevende pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check vergelijk je vlug welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Hekelingen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.