Loading...

Groene stroom West-Terschelling Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant schoner vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Dankzij onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in West-Terschelling vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in West-Terschelling en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in West-Terschelling

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in West-Terschelling vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je alle groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in West-Terschelling vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: verbruik Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Loosbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie West-Terschelling

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Terschelling.

groene-stroom-west-terschelling

Een energieneutrale woning in West-Terschelling rond september 2022

Met behulp van deze website ontdek je handige uitleg over groene stroom West-Terschelling. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in West-Terschelling is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Intergas, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in West-Terschelling kan veel geld kosten. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs ligt zo tussen de €4300 – €6100. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Gauw afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in West-Terschelling operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: het huidige levering annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie West-Terschelling fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel families die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten tref je hieronder vaak bestelde pakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check ontdek je moeiteloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen West-Terschelling vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.