Loading...

Groene stroom Loosbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Loosbroek vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Loosbroek en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Loosbroek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Loosbroek vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend bekijk je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Loosbroek vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Energieflex gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, aardgas (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Beesel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Loosbroek

Onze zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bernheze.

groene-stroom-loosbroek

Een energieneutrale woning in Loosbroek rond september 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Loosbroek. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Loosbroek zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere het huis verwarmen met kookwarmte” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je leverancier. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Nefit, Atag of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie woning en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Loosbroek is duur. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De investering schommelt tussen €2800 tot +/- €7300. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Uitdam afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties zoals Qurrent, Engie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken check jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Loosbroek operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je toekomstige energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Loosbroek fors lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer families die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen tref je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vind je meteen welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Loosbroek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.