Loading...

Groene stroom Uitdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kun jij rap alle groene energieleveranciers in Uitdam vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Uitdam of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Uitdam

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Uitdam vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Uitdam vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energieleverancier Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals wind, bio, bodem, aarde, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Keijenborg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Uitdam

De zon is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Waterland.

groene-stroom-uitdam

Een energieneutrale woning in Uitdam rond december 2022

D.m.v. deze webpagina ontdek je alle details over groene stroom Uitdam. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een lage of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uitdam wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, AWB, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Uitdam is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. Het tarief varieert tussen de €2800 tot €7800. Mede door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Dorst afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Juist aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Uitdam actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je bestaande pakket beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Uitdam sterk verlaagd als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel consumenten op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten vergelijk je hierna de meest populaire stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je probleemloos welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Uitdam vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.