Loading...

Groene stroom Dorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2021. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je snel alle groene energieleveranciers in Dorst vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Dorst of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Nuon of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Dorst

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Dorst vergelijken (april 2021)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Dorst vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: beoordeling Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile energie). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2021. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Sleen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Dorst

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oosterhout.

groene-stroom-dorst

Een energieneutrale woning in Dorst rond april 2021

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische info over groene stroom Dorst. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dorst is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Intussen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Atag, Nefit of Vaillant) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de verwarming van je woning en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Dorst is prijzig. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €3100 t/m €7900. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Mirns afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Dorst aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige verbintenis opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Dorst flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel klanten die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten vergelijk je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker vind je moeiteloos welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Nuon – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Dorst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.