Loading...

Groene stroom Sleen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, stabiele bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Dankzij onze groene energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Sleen vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Sleen en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Sleen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sleen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna check je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Sleen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie via Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, zonne-energie, windenergie, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, aardolie, aardgas (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Helenaveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Sleen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-sleen

Een energieneutrale woning in Sleen rond december 2022

Aan de hand van onze website vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Sleen. De vraag is, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sleen wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en je cv-pomp een stuk lager zetten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energieleverancier. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Intergas, Remeha of AWB) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) haalt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Sleen is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energiekosten. De kostprijs varieert tussen €4500 – €7200. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Breukeleveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral partijen zoals Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Sleen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: je lopende verbintenis annulerenen natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Sleen flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die mede hierdoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vergelijk je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je probleemloos welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sleen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.