Loading...

Groene stroom Helenaveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2022. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Helenaveen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Helenaveen en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Helenaveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Helenaveen vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Helenaveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per regio in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: De Vastelastenbond contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Westdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Helenaveen

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Deurne.

groene-stroom-helenaveen

Een energieneutrale woning in Helenaveen rond november 2022

Op basis van deze webpagina lees je praktische info over groene stroom Helenaveen. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Helenaveen wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en je eten in de koelkast laten ontdooien. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Daartegenover, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en kraanwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Helenaveen vergt een hele investering. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2700 tot +/- €7000. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Renesse afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen zoals Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen lees jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Helenaveen operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: het actuele levering beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Helenaveen een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten bekijk je hierna de meest populaire energiecontracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check check je moeiteloos welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Helenaveen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.