Loading...

Groene stroom Westdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van reine, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kan je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Westdorp vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Westdorp of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Westdorp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Westdorp vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Westdorp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: verbruik E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Lopik vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Westdorp

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-westdorp

Een energieneutrale woning in Westdorp rond september 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Westdorp. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westdorp wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “alleen wassen met volle wasmachine” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jouw maatschappij. Echter, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit) verboden. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westdorp kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De prijs schommelt tussen €2500 tot €7500. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Geersdijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral partijen als Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Westdorp beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je lopende contract ontbinden en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Westdorp aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen ontdek je onderstaand enkele pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check check je eenvoudig welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Westdorp vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.