Loading...

Groene stroom Lopik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene stroom checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Lopik vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Lopik of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Lopik

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lopik vergelijken (juni 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gelijk groene stroom in Lopik vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Fenor gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Beilen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Lopik

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Lopik.

groene-stroom-lopik

Een energieneutrale woning in Lopik rond juni 2022

Middels deze website vind je bruikbare info over groene stroom Lopik. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lopik is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Intergas of Atag) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lopik kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3100 en €7100. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Uithuizen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Juist organisaties als Powerpeers, Engie, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Lopik beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: jouw lopende contract stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Lopik sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vind je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Lopik vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.